Karel de Grote-Hogeschool wint de TL Hub Business Game bij Decathlon

Dit jaar vond de TL Hub Business Game van de jobsite TL Hub bij Decathlon. Na overleg van de jury werd het team van Karel de Grote-Hogeschool uitgeroepen tot winnaar.

Dit jaar had de logistieke afdeling van Decathlon een case uitgewerkt rond hun retoursysteem binnen de e-commerce afdeling. Geen makkelijk klus, want het retourmanagement omwille van consumentenfouten (verkeerde maat, kleur, product) of beschadigde goederen duur is en veel onrendabel werk voor het customer service team vereist. Arnaud Bultiaux (Directeur Logistiek Decathlon Belgium) verduidelijkt: “Decathlon is steeds op zoek naar jonge talenten om onze logistieke teams (meer dan 600 logistieke medewerkers in België) te versterken. Deze Business Game geeft ons de mogelijkheid om een aantal van deze talenten te ontmoeten, maar ook om hun visie over de klassieke problematiek rond de e-commerce te horen.”

Meer dan 400 studenten in de supply chain uit meer dan 12 Hogescholen namen deel aan deze derde editie van de TL Hub Business Game. Hieruit werden vijf finalisten geselecteerd. Tijdens de finale bij het distributiecentrum van Decathlon te Willebroek konden ze hun ideeën voorstellen.

Na overleg van de jury werd het team van Karel de Grote-Hogeschool (Antwerpen) uitgeroepen tot winnaar. Hun verbetervoorstel met betrekking tot het retourmanagement werd zeer gewaardeerd omwille van de logistieke visie maar ook omwille van de originaliteit, het marketingaspect en de kostenefficiëntie.

De overige finalisten waren EPHEC (Brussel), HEPL/HECH (Luik), Howest (Brugge) en UCLL (Limburg).

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo