Nieuw batterijsysteem op Volvo FM/FH voorkomt stationair draaien

Volvo Trucks introduceert een dubbel batterijsysteem voor de Volvo FH en Volvo FM : de startbatterij wordt enkel gebruikt om de motor te starten, en afzonderlijke gelbatterijen drijven de andere functies aan. In tegenstelling tot conventionele loodzuurbatterijen heeft de geltechnologie het vermogen om hoge energieconcentraties langer vast te houden. De gelbatterijen van 210 Ah gaan ook 10 tot 15 keer langer mee. Vandaag de dag hebben chauffeurs alsmaar hogere energievereisten (voor de parkeerverwarming, de parkeerkoeling, de koelkast, het mediasysteem, laptops, mobiele telefoons en tablets), en dit nieuwe systeem voorkomt dat de vrachtwagen niet start door ontlading van de batterij. Bovendien verbruikt een geparkeerde vrachtwagen met stationair draaiende motor ongeveer 3 liter brandstof per uur. Met deze oplossing wordt het stationair draaien tot het minimum beperkt. De nieuwe gelbatterijen zijn als optie verkrijgbaar op de Volvo FH en Volvo FM in Europa.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo