Tewerkstelling stagneert in Transport & Logistiek

Volgens de Manpower Barometer blijven werkgevers in de sector Transport en Logistiek zeer voorzichtig. Ze zullen de werkgelegenheid stabiel houden tijdens de eerste drie maanden van 2018. Van de bevraagde Belgische werkgevers uit de sector is 6% van plan om medewerkers aan te werven de eerste drie maanden van het nieuwe jaar. Omgekeerd zou 5% zijn personeelsbestand inkrimpen, terwijl 89% zijn loonmassa status quo houdt. Na uitzuivering van de seizoenvariaties bereikt de Nettotewerkstellingsprognose de neutrale score 0. Dat betekent een stagnatie en een lichte daling van 1 procentpunt ten opzichte van vorig kwartaal, en 2 punten lager vergeleken met het 1ste kwartaal 2017. Werkgevers in Transport en Logistiek zijn veel minder optimistisc dan hun collega’s uit andere sectoren. De algemene Nettotewerkstellingsprognose bereikt een score van +2. De sectoren Groot- en Kleinhandel, Horeca landen eveneens op een 0-prognose, terwijl de Maakindustrie en de Winning van Delfstoffen (beide -1) zelfs negatieve tewerkstelling voorspellen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo