UPS al actief in Lummen

De eerstesteenlegging van het nieuwe UPS-gebouw van 6000 m2 vond in juni 2016 plaats en de nieuwe Managing Director, Fernando Falcon, bevestigde gisterenmorgen dat de activiteiten er al met een beperkt aantal klanten zijn gestart. Bij UPS duurt die inloopperiode zo’n drie maanden, wat betekent dat het centrum in Lummen, waar bovenop de koeriers nog tussen 60 en 80 mensen zouden gaan werken, in februari volledig operationeel zou moeten zijn. Binnen het Belgische UPS-netwerk zou Lummen de werklast van de hoofdhub in Diegem moeten verlichten en er zo de transittijden verbeteren. Lummen zou instaan voor de klanten van de provincie Limburg en een groot deel van Wallonië en dit zowel voor de invoer als voor de uitvoer. De opening komt precies op het juiste moment, want UPS Belgium deelt voor de eerste negen maanden van 2017 een toename van zijn exportvolumes mee van 20%. Die groei ligt hoger dan het Europese gemiddelde en lijkt onder andere aan te geven dat de Belgische e-commercemarkt goed op weg is om zijn achterstand van enkele jaren geleden in te halen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo