UPS bestelt 125 Tesla Semi’s

Het moet de grootste reservering zijn die Tesla voor zijn toekomstige Semi-truck heeft binnengekregen: UPS laat weten een voorschot van 5000 dollar voor 125 exemplaren te hebben overgemaakt. Zoals u weet, is de Tesla Semi een Klasse 7-vrachtwagen die voor de zware distributie is bestemd en – uiteraard – 100% elektrisch is. Op enkele prestaties na, die als uithangbord moeten dienen (300 of 500 mijl autonomie, een verbruik van 2 kWh/mijl en een kostprijs van 1,26 USD/mijl), is er maar weinig over die Semi bekend. En Tesla weigert ostentatief om vragen te beantwoorden over het laadvermogen of het vereiste batterijenpack om het voertuig aan te drijven. Dat weerhoudt verschillende grote Amerikaanse vervoerbedrijven en groothandelketens er echter niet van om nu al exemplaren te bestellen en UPS is daar dus de meest recente van. De koerierdienst had Tesla al massa’s informatie over zijn eigen rondes doorgegeven om zo beter over het potentieel van de Semi te kunnen oordelen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo