Vervoer van reefers via de binnenvaart tussen Wielsbeke en Antwerpen van start

Logistieke dienstverlener Delcatrans, expediteur Remant Cool Logistics en de POM West-Vlaanderen werken sinds kort samen om op het traject Wielsbeke-Antwerpen het vervoer van diepvriescontainers via binnenvaart te laten verlopen. Twee verladers – Agristo en Crop’s – hebben zich al geëngageerd. Sinds eind november november laadde Delcatrans al 128 reefers bij Agristo, die via zijn River Terminal Wielsbeke (RTW) naar de haven van Antwerpen vervoerde. Binnenkort volgt ook  Crop’s. Nog vijf andere productiebedrijven tonen concrete interesse voor een modal shift, op voorwaarde dat de kostprijs en service dezelfde blijven of verbeteren tegenover de weg. Het project wordt mogelijk gemaakt dankzij een tijdelijke steunmaatregel van de haven van Antwerpen. Het project is een van de zeven oplossingen die de haven weerhield om de mobiliteit te verbeteren. Momenteel zijn er vier afvaarten per week tussen RTW en Antwerpen. Een derde barge wordt overwogen, zodat het aantal afvaarten vanaf de tweede helft van 2018 kan groeien tot zes per week. Op korte termijn moet het transport van 4.000 diepvriescontainers via de binnenvaart mogelijk zijn. Dat moet zorgen voor 8.000 minder vrachtwagens op de weg, zegt voorzitter van de POM West-Vlaanderen, Jean de Bethune.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo