Waar gaat Waberer’s heen? UPDATE

Elk jaar parkeert de Hongaarse transporteur Waberer’s enkele honderden trucks in België terwijl de chauffeurs tijdens de feestdagen naar hun thuisland terugkeren. Net zoals verleden jaar is dat in Opglabbeek. Sinds vrijdag staan honderden gele vrachtwagens achtergelaten op de parking van JET Transport in Opglabbeek. Volgens Het Laatste Nieuws heeft de gemeente daar geen vergunning voor verleend. In september 2016 opende Waberer’s een operationele locatie in Battice, waar het een terrein van Jost Group huurde. Daar konden honderden vrachtwagens terecht. Maar amper zes maanden later hadden de Hongaarse trucks hun koffers al weer gepakt, nadat ze iets vaker waren gecontroleerd dan hen lief was. We hadden de centrale zetel van Waberer’s in Hongarije gecontacteerd met de vraag welke oplossing ze voor het einde van dit jaar hebben gevonden, maar kregen hierop geen antwoord.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo