Wallonië steunt (eindelijk) grensoverschrijdend transport met 44 ton

UPTR heeft van de Waalse Minister van Openbare Werken Carlo di Antonio de bevestiging gekregen dat Wallonië zich schaart achter een recente nota van het Institut du Droit International des Transports die zegt dat “er geen enkel onderdeel van het Franse nationale recht is dat toestaat te beboeten bij het oversteken van de grens met een MTM tussen de 40 en 44 ton”. Dat dossier heeft veel inkt doen vloeien : zowel België als Frankrijk laten op hun eigen grondgebied het transport tot 44 ton met 5 assen toe, maar Frankrijk blijft buitenlandse voertuigen beboeten bij het oversteken van de grens met een MTM tussen de 40 en 44 ton. Als antwoord op een vraag van UPTR heeft het kabinet van de nieuwe Waalse Minister van Openbare Werken Carlo di Antonio bevestigd dat : « De IDIT het standpunt bevestigt van het Waalse Gewest over de vrije grensovergang mits respect van de Franse en Belgische Wegcode. » Komt er hiermee een einde aan deze wantoestand? Niemand is er al in geslaagd om op dit juridisch punt een bevestiging te bekomen van de Franse overheid.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo