Fnac Vanden Borre bouwt nieuw magazijn in Willebroek

Fnac Vanden Borre is gestart met de bouw van een bijkomend distributiecentrum in Willebroek. Hiermee wil de groep zijn opslagcapaciteit in België vergroten en een deel van de logistiek van Fnac die nog in Frankrijk verzorgd wordt, dichter bij de klant brengen. Fnac en Vanden Borre zijn in België in maart vorig jaar gefuseerd (in juli 2016 werd de groep Darty, de moederonderneming van Vanden Borre, overgenomen door de Franse groep Fnac).  Hoewel zij hun handelsmerk behielden, werden een aantal diensten waaronder de logistiek samengebracht. “De oppervlakte van het huidige magazijn van Vanden Borre in Sint-Pieters-Leeuw volstaat niet meer om de uitbreiding van het beschikbare aanbod, in het bijzonder op het internet, te volgen en om aan de vraag van de markt te voldoen”, zegt Charles-Henri de Maleissye, CEO van Fnac Vanden Borre. De opslagcapaciteit moet tevens uitgebreid worden om een antwoord te bieden op de verscherpte concurrentie van de pure online spelers en op de consolidatiebeweging die aan de gang is in de distributiesector. Daarnaast worden nog veel producten vanuit Frankrijk naar de winkels en de online-klanten verstuurd. Door deze over te hevelen naar België kunnen de levertijden ingekort worden. Het extra magazijn in Willebroek zal zich concentreren op de grotere producten. In Sint-Pieters-Leeuw zullen vooral de kleinere producten opgeslagen worden. Het nieuwe magazijn gaat in juni open en wordt 14.000 m² groot.    

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo