Frank Schoepen aangesteld als Manager Sustainable Solutions bij Scania Benelux

In november 2017 is Frank Schoepen aangesteld als Manager Sustainable Solutions bij Scania Benelux.  In deze nieuwe functie is hij niet alleen verantwoordelijk voor de implementatie van duurzame oplossingen bij Scania zelf, maar adviseert hij in België en Luxemburg ook transportbedrijven die stappen willen zetten in de verduurzaming van het wagenpark. “Tegenwoordig krijgen onze Account managers veel vaker dan voorheen vragen over de duurzaamheid van de voertuigen,” licht Frank Schoepen toe. “Het is voor hen niet altijd eenvoudig om met de juiste actuele kennis deze vragen te kunnen beantwoorden. Ik ga hen daarbij helpen. Vaak gaat het om maatwerkoplossingen. Waar het ene transportbedrijf uitstekend mee geholpen is, kan voor een ander bedrijf ongeschikt zijn”, zegt Schoepen. Om de CO2 uitstoot van een wagenpark terug te dringen willen sommige klanten gewoon het brandstofverbruik verlagen, door middel van een finetuning van de specificatie of een driver training. “Wanneer een klant dit goed op orde heeft gaan we kijken naar alternatieve brandstoffen,  zoals CNG of LNG. CNG vindt steeds makkelijker zijn weg naar openbare besturen en bedrijven die aan een kleinere actieradius voldoende hebben, en we zien ook de belangstelling voor LNG groeien. Uiteraard moeten er nog stappen gezet worden in de infrastructuur en de beschikbaarheid van LNG, maar zo langzamerhand is het in de praktijk een volwaardig alternatief voor diesel”, zegt Schoepen nog.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo