IKEA past logistiek aan in vooruitzicht opening webshop in België

IKEA opent ‘spoedig’ een volwaardige webshop in België. Hiervoor werkt de groep momenteel hiervoor een logistiek systeem uit, waarbij het distributiecentrum in Winterslag nabij Genk, een belangrijke rol speelt. Ook wordt aan de click & collect gesleuteld. Hiervoor wordt met de vakbonden onderhandeld over de invoering van nachtwerk. De Zweedse winkelketen heeft een tijdje geleden een inhaalmaneuver ingezet om haar achterstand op gebied van e-commerce in te halen. In 15 landen van de 28 waar de groep aanwezig is, kunnen IKEA-klanten ook online shoppen en hun bestelling thuis ontvangen. In België is een tijdje geleden met ‘click & collect’ al de eerste stap in die richting gezet. De bestelde goederen moeten wel nog steeds door de klant afgehaald worden in een IKEA-winkels of in één van de 17 afhaalpunten van Dockx Select (die hiermee de award Logistics Project of the Year kreeg). Nu worden de voorbereidingen getroffen om een volwaardige webshop – met thuislevering – te openen. Volgens woordvoerster Annelies Nauwelaerts zal  dit ‘spoedig’ zal gebeuren. De bezorging zal  in tegenstelling tot click & collect niet vanuit de winkels gebeuren, maar vanuit het distributiecentrum van IKEA Group in Winterslag, alsook vanuit een internationaal distributiecentrum in Dortmund. Wie de leveringen zal uitvoeren, is nu geweten. Vandaag worden al grotere meubels die in de winkel verkocht worden maar omwille van hun omvang niet in de winkel aanwezig zijn, vanuit Winterslag door VPD uit Lembeek bij de klant thuis geleverd. Of dit contract wordt uitgebreid, kon de woordvoerster niet zeggen. IKEA België werkt overigens ook aan de click & collect-dienst. Die bestellingen worden in de winkels zelf samengesteld en klaargelegd. Om de werkdruk beter te spreiden, wil IKEA deze handelingen ook ‘s nachts kunnen doen. Met de vakbonden is daarover een principeakkoord bereikt, maar zolang er niets definitief getekend is, wil ze hierop niet dieper ingaan. In het geval van click & collect is een akkoord over nachtwerk met de bonden nodig, omdat het om winkelpersoneel gaat. In Winterslag werkt logistiek personeel. De cao ‘Logistiek’ is op dit gebied veel soepeler.  

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo