Iveco levert 1000ste Stralis NP400 aan een Duitse klant

Iveco leverde vijf Stralis NP-vrachtwagens aan de Duitse transporteur Verbio Logistik. De logistieke operator laat de voertuigen namelijk rijden op zelf geproduceerd biogas op basis van stro en wil hiermee een belangrijke stap voorwaarts zetten in de richting van CO2-neutraal transport Verbio Logistik is een dochteronderneming van Verbio Vereinigte BioEnergie AG, die op industriële schaal biomethaan op basis van stro en afval produceert. Het eindproduct, Verbiogas, wordt in heel Duitsland gebruikt als biobrandstof voor CNG-voertuigen. Het voertuigenpark van Verbio telt ongeveer 80 vrachtwagens en omvat al 12 ‘dual-fuel’-vrachtwagens op diesel en CNG/biomethaan. Verbio opteerde deze keer voor de CNG-versie van de 400 pk Cursor motor. Met twee brandstoftanks, die 920 liter CNG of biomethaan bevatten, haalt deze versie een rijbereik tot 570 kilometer. Hiermee leverde Iveco zijn duizendste Stralis NP af.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo