Jan Jambon wil vijf parkings laten bewaken door privé firma’s

Volgens Het Laatste Nieuws en de Dernière Heure zal de federale minister van binnenlandse zaken, Jan Jambon, vijf autosnelwegparkings laten bewaken door privé bedrijven om te strijden tegen de mensenhandel en wat hij de migratietransit noemt. De maatregel is goed onthaald in de transportwereld. Het is één van de drie maatregelen die Jan Jambon beslist heeft: vijf autosnelwegparkings die bijzonder gevoelig zijn voor het fenomeen van migranten in transit zullen het onderwerp worden van een nachtelijke bewaking door een privé onderneming, die nog moet bepaald worden. In afwachting van deze beslissing is het de politie die bewaking voorziet van zonsondergang tot zonsopgang met agenten en honden. De betrokken parkings zijn nog niet gekend, maar Het Laatste Nieuws denkt dat Groot-Bijgaarden en Jabbeke er zeker deel van uitmaken. Volgens de krant zal de politie ook acties voeren in de haven van Zeebrugge. Een dergelijke maatregel werd geëist door de transportsector en wordt zeer goed onthaald door zowel de transportfederaties als de vakbonden. De vakbond FGTB-UBT herinnert er overigens aan dat het al tien jaar (dus ver voor de huidige crisis met transit emigranten) is dat om structurele maatregelen wordt gevraagd om d veiligheid van de chauffeurs op de parkings te garanderen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo