Schenk neemt Tanktransport Thys over

Een van de meest gerespecteerde Belgische transporteurs vaart sinds verleden week onder Nederlandse vlag : Tanktransport Thys werd overgenomen door Schenk. Beide bedrijven hebben aanvullende activiteiten. Eigenaar Frank Thys was op zoek naar een strategische partner, en via SDM-Valorum heeft Schenk Tanktransport alle aandelen van Tanktransport Thys overgenomen. “Tanktransport Thys heeft een goede track record en levert excellente service aan haar opdrachtgevers. De hoge veiligheid- en kwaliteitstandaard heeft een stabiele groei van het bedrijf gedurende vele jaren mogelijk gemaakt. Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk internationale food en feed bedrijven, die ons verzoeken om grotere volumes te vervoeren alsmede meer bestemmingen aan te bieden. Er is een trend bij onze opdrachtgevers om het aantal logistieke dienstverleners te reduceren. Voor ons is dat een reden om te zoeken naar een sterke strategische partner om de gewenste groei te kunnen realiseren. Met Schenk Tanktransport, hebben we die partner gevonden. Thys en Schenk hebben dezelfde focus op veiligheid, kwaliteit en service. Wij zijn ervan overtuigd dat Schenk de goede partner is voor de toekomst van het bedrijf en onze medewerkers,” aldus Frank Thys, die het bedrijf dagelijks zal blijven managen. “Tanktransport Thys heeft een vooraanstaande positie in het transport van food liquids en speelt een belangrijke rol in de supply chain van haar opdrachtgevers. Wij hebben zeer sterke overeenkomsten opgemerkt in het DNA van beide ondernemingen. Wij zijn ook een familiebedrijf en hechten aan dezelfde waarden met o.a. langjarige verbintenissen met onze medewerkers en onze opdrachtgevers” aldus Arjan en Harry Schenk, eigenaren en directeuren van Schenk Tanktransport, ”Middels deze acquisitie, zijn we in staat om onze bedrijfsactiviteiten te diversifiëren waarbij we gebruik maken van onze kracht als vooraanstaand tanktransportbedrijf. Wij zullen de groei van Tanktransport Thys faciliteren middels onze bestaande organisatie en infrastructuur. Onze doelstelling is om de activiteiten van Tanktransport Thys gescheiden te houden door het bedrijf als een aparte divisie van Schenk Tanktransport te laten opereren vanuit haar basis in Merksem-Antwerpen. De merknaam Thys blijft.” Aanvullende activiteiten Tanktransport Thys heeft een zeer goede positie in het transport van vloeibare food & feed producten en vervoert ook droge bulk food in hoofdzakelijk de Benelux landen en Frankrijk. Het bedrijf beschikt over een wagenpark van 60 trekkers, 90 tankwagens, 5 bulkwagens en 5 tankcontainers. De kernactiviteiten van Schenk bestaan uit het vervoer van vloeistoffen en gassen, zowel over de weg als intermodaal, en de firma uit Papendrecht heeft vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Polen. In Antwerpen stelt Schenk ongeveer 150 mensen tewerk.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo