Timocom helpt Spedition Schwarz onderaannemers opvolgen

TimoCom ontwikkelde samen met Arvato Systems een oplossing om de positiegegevens van de vrachtwagens van onderaannemers automatisch naar het eigen TMS van Spedition Schwarz over te zetten. TimoCom heeft de trackingfunctie in 2013 ingevoerd, maar Spedition Schwarz, een bedrijf met 250 eigen vrachtwagens, vroeg om GPS-gegevens van zijn transportpartners op te vragen en te kunnen verwerken. Hiermee wil Spedition Schwarz de kwaliteit van de dienstverlening en de klanttevredenheid bij transportopdrachten verhogen. Voor 20 % van de opdrachten wordt het TimoCom-platform gebruikt. Op drukke dagen zet het bedrijf voor tot 350 ritten per dag tot 100 extra transportpartners in via het transportplatform om kortlopende opdrachten uit te voeren. De transportpartners gebruiken verschillende telematicaproviders en de gegevens worden zo in verschillende formaten aangeleverd. Het zou erg duur zijn en veel tijd kosten om al deze interfaces te integreren. Daar Timocom al meer dan 230 telematicaproviders integreert werd een speciale interface ontwikkeld. Via deze interface kunnen andere systemen de GPS-gegevens oproepen in een gestandaardiseerd formaat. In het kader hiervan werd ook de transportmanagementplug-in ‘best4log-x’ van Arvato, die door Spedition Schwarz wordt gebruikt, verder ontwikkeld. Voorwaarde om gebruik te kunnen maken van de interface, is de trackingoplossing TC eMap® die voor alle gebruikers van TimoCom gratis verkrijgbaar is. Spedition Schwarz ziet dankzij de nieuwe GPS-interface nu automatisch of een transportpartner te laat gaat komen en kan zo direct te klant hiervan op de hoogte brengen.  

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo