Toyota stelt op het CES 2018 salon zijn e-Palette-concept voor

Op het CES-salon (Consumer Electronic Show) 2018, het grootste salon voor innovatie en technologie ter wereld dat net in Las Vegas plaatsvond, heeft Toyota zijn e-Palette-concept voorgesteld. Het betreft een heus ecosysteem dat is ontwikkeld rond een elektrisch en autonoom licht bedrijfsvoertuig. Toyota’s voorzitter Akio Toyoda onthulde het concept, dat trouwens veel meer is dan zomaar een voertuig. Het is een volledig ecosysteem dat samen met diverse partners zoals Amazon, DiDi, Mazda, Pizza Hut en Uber wordt ontwikkeld. Het gaat over een elektrisch en zelfsturend platform dat uiteraard met een algemene dienst is verbonden. Het geheel vormt een waar ecosysteem van toepassingen, software en hardware. De voertuigen krijgen een interface waarmee de partners hun eigen geautomatiseerd rijsysteem kunnen inplanten. Toyota’s ecosysteem garandeert dat het voertuig zich vlot en veilig in het verkeer beweegt. Om aan alle behoeften van de gebruikers te voldoen, zal het e-Palette in verschillende afmetingen en met diverse configuraties verkrijgbaar zijn. Het is eenvoudig en in functie van het beroep af te stellen en kan daarna nog makkelijk worden gewijzigd. Het voertuig dat in Las Vegas werd voorgesteld, was 4,80 m lang, 2 m breed en 2,25 m hoog, vrij klassieke afmetingen dus, zoals bij de typische bestelwagens van vandaag. Het e-Palette wordt op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio gelanceerd en zal daarna in verschillende lengtes van 4 tot 7 m verkrijgbaar zijn.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo