Trimble lanceert cloud-based platform eShipCo

Trimble lanceert een nieuw cloud-based platform dat de samenwerking tussen verschillende belanghebbenden in de wegtransportketen vergemakkelijkt.  In eShipCo worden updates betreffende de online status van zendingen in real time voor alle belanghebbenden beschikbaar : ‘zending aanvaarden’, ‘rijden naar’, ‘geschatte aankomsttijd’, ‘aangekomen’, ‘beginnen met laden’ en ‘lossen beëindigd’. Op hun beurt kunnen partners die een zending (of gedeelten van) accepteren, deze zending delen met andere partners. Er is geen limiet voor het aantal keren dat een zending kan worden gedeeld. De uitvoering van het zendingsproces wordt immers automatisch bijgewerkt voor alle belanghebbenden. Typische administratieve taken om het proces te volgen, zoals bellen en e-mails of faxen verzenden, worden daarbij beperkt. In eShipCo kunnen expediteurs, transporteurs en eigen rijders worden opgenomen. Elke expediteur of transporteur kan samenwerken met andere expediteurs, transporteurs en eigen rijders in een privé online community, en elke partner kan een lijst van vertrouwde voorkeurspartners creëren en bijhouden. Als de zending uiteindelijk wordt uitgevoerd door een voertuig dat met Trimble-boordcomputers is uitgerust kunnen de zendingen rechtstreeks worden verzonden naar het Trimble FleetCockpit backoffice platform. Voor eigen rijders werd een mobiele Web App ontwikkeld waarmee ze op zendingsverzoeken kunnen ingaan via hun smartphone. Zendingen integreren Naast het cloud-based eShipCo-platform is er ook een API beschikbaar voor integratie met een TMS (Transport Management Systeem). Alle functies die via het eShipCo-platform beschikbaar zijn, zijn dat eveneens via het TMS, zodat partners zendinggerelateerde transacties kunnen uitvoeren zonder het webplatform rechtstreeks te gebruiken. “eShipCo is de volgende stap in ons project om een one-stop-shop voor transportbeheer te creëren, waarbij door de boordcomputers of smartphones gegenereerde transportgegevens automatisch beschikbaar worden in de totale logistieke keten. Door op die manier de administratieve werkdruk te verminderen, geven wij klanten de kans om hun efficiency te vergroten. Dat stelt hen in staat om hun business te doen groeien en nieuwe mogelijkheden te verkennen”, aldus Michel Van Maercke, algemeen directeur van Trimble Transport & Logistics, EMEA en Pacifisch Azië.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo