Vlaams Inzamelcentrum Textiel koopt eerste Scania’s op CNG

Vlaams Inzamelcentrum Textiel uit Zulte heeft twee Scania P280 met CNG motor in gebruik genomen. Hiermee kiest het bedrijf een duurzame oplossing om gedragen kleding op te halen en bij recyclagebedrijf Recutex te leveren. Vlaams Inzamelcentrum Textiel zamelt in heel Vlaanderen gedragen textiel in. De ingezamelde goederen gaan integraal geleverd naar recyclagebedrijf Recutex. Een deel van de kleren wordt opnieuw draagbare kledij, de andere fractie wordt gerecycleerd.  Voor het ophalen van de kleding heeftVlaams Inzamelcentrum Textiel een vijftigtal chauffeurs. Die rijden met bakwagens van 12, 15 of 18 ton die gemiddeld 40.000 kilometer per jaar rijden en tien jaar in dienst blijven. Nu kiest Vlaams Inzamelcentrum Textiel de eerste keer voor de op aardgas aangedreven Scania P280. “De schadelijke uitstoot van deze Scania’s op aardgas is aanzienlijk lager dan vrachtwagens die op diesel rijden”, zegt Christophe Van Cauwenberge. “Wij werken veel voor openbare besturen en ook daar staat duurzaamheid voorop. We willen de uitstoot van schadelijke stoffen en van CO2 beperken. Bovendien zijn deze motoren ook stiller, wat dan weer zorgt voor een verminderde geluidsoverlast.” Omrijden om aardgas te tanken hoeven de chauffeurs niet : op de E17 in Kruishoutem is er een station dat CNG aanbiedt en daar passeren ze sowieso.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo