Volvo Trucks levert 14 trucks aan Sociaal Fonds Transport en Logistiek

Het Sociaal Fonds Transport en Logistiek heeft 14 nieuwe Volvo FH 420 bakwagens met manuele versnellingsbak in ontvangst genomen. Die worden ter beschikking gesteld aan opleidingscentra van VDAB en Le Forem om werkzoekenden op te leiden tot vrachtwagenchauffeur. “Elk jaar bestellen we een aantal vrachtwagens en trekkers die we ter beschikking stellen van scholen en gewestelijke tewerkstellingsdiensten (VDAB, Le Forem en Bruxelles Formation). Dit jaar hebben we veertien bakwagens bij Volvo Trucks gekocht, waarvan tien exemplaren naar de VDAB in Wondelgem, Herentals, Genk, Rekkem, Temse, Oostende en Peutie gaan en vier naar Forem in Bierset, Estampuis, Mornimont en La Louvière”, zegt Erwin Gysens, technisch consulent van het SFTL. In de cabine werden achteraan vier zetels gemonteerd, zodat de instructeur samen met vijf cursisten plaats kan nemen. Tevens is een dubbel pedalenstel voorzien, een opleidingsdisplay en een brandstofmeter.Maar de 14 FHs vallen ook op door hun handgeschakelde versnellingsbak. “Hoewel zo goed als alle FH’s nu uitgerust zijn met de i-Shift, verplicht de wetgeving ons een manuele versnellingsbak te monteren in die opleidingsvoertuigen ”, legt Philip Van Wymeersch (Governmental Sales Manager bij Volvo Trucks Belgium) uit. “Het is wel de allerlaatste keer in België dat wij op een FH zo’n versnellingsbak monteren. Ik hoop dat tegen de volgende levering de regels veranderd zijn”.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo