Voormalig EDC van Hyundai wordt logistiek- en bedrijvenpark

De Neovia-site in Lummen, vlakbij het kruispunt van de E313 en de E314, is verkocht aan de Limburgse projectontwikkelaar Futurn Vestra. Dit 20 jaar oude complex van 11 ha met een logistiek gebouw van bijna 55.000 vierkante meter, wordt heringericht als bedrijvenpark voor logistiek- en kmo-activiteiten. De site werd door JLL verkocht voor rekening van Neovia Logistics, het voormalige Caterpillar Logistics. Die voerde er tot midden 2016 de logistieke activiteiten van Mobis uit. De groep, verdeler van auto-onderdelen van Kia en Hyundai, verhuisde inmiddels haar Europees distributiecentrum (EDC) naar een nieuw logistiek complex van 65.000 m² in Beringen. “Deze transactie toont nogmaals de toegenomen belangstelling aan van bedrijven en investeerders voor goedgelegen locaties op de as E313 ten oosten van Antwerpen”, zegt Walter Goossens, head of Industrial & Logistics Leasing bij JLL. Naar verluidt waren er verschillende kandidaten voor de aankoop van deze site. Futurn Vestra – een joint-venture tussen de Kortrijkse vastgoedontwikkelaar Futurn en Hasco, de holding van de Limburgse familie Wanten – gaat het complex herontwikkelen naar een bedrijvenpark voor logistieke en andere bedrijven.  

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo