Waterwegtrafieken in de haven van Brussel nemen duidelijk toe

De trafiek in de Haven van Brussel nam verleden jaar toe met 7 %. De eigen trafiek bereikte 4,8 miljoen ton en steeg met 8,8% tegenover +3% voor de transittrafiek. De bouwmaterialen nemen opnieuw op de eerste plaats in op de lijst met Brusselse havenactiviteiten (58,9%), gevolgd door de olieproducten (23,7%) en de containers (7,7%). In de categorie bouwmaterialen herstelt de uitgegraven werfgrond zich, met een aanzienlijke toename van de volumes. Met 31.038 TEU (+4%) breekt de containerterminal een nieuw record, na de sterke stijging die opgetekend werd in 2016. Het gepalettiseerd transport neemt ook toe, maar blijft voorlopig nog een nicheproduct dat de Haven verder wil ontwikkelen. De havenautoriteiten willen de containerterminal binnenkort uitbreiden en zullen ook het Bouwmaterialendorp in het Vergotedok in maart inhuldigen. Op langere termijn wordt er een nieuw masterplan opgesteld, dat de havenontwikkeling tegen 2040 uittekent.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo