De transportprijzen dalen niet

Hoewel de transportcapaciteit in het vierde kwartaal van 2017 lichtjes is gestegen, behouden de transportprijzen hun hoge niveau. Dat is de belangrijkste conclusie die we uit de Transport Market Barometer van Transporeon en Capgemini kunnen trekken. Terwijl de prijsindex in het vierde kwartaal over het algemeen wat daalt, is hij in die periode vorig jaar nog met zes punten gestegen (van 101.8 naar 107.9). In diezelfde tijdsspanne groeide de capaciteitsindex van 67.4 naar 71.8, maar hij bleef hiermee wel 23 punten onder zijn niveau van 2016. In oktober was het gebrek aan transportcapaciteit het meeste voelbaar, met als gevolg een prijsindex die de kaap van 113 punten overschreed.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo