Magetra breidt zijn vloot verder uit

Het Eupense bedrijf Magetra zet de uitbreiding van zijn activiteiten verder, zowel wat zijn logistieke infrastructuur als zijn vloot betreft, en dit ondanks de huidige moeilijkheden om chauffeurs vinden. “Het begin van het jaar 2018 bevestigt de trend die al in 2017 was ingezet, en de vraag naar transport blijft maar toenemen”, vertelt directeur-generaal Damien Schils. “Ondanks de moeilijkheden om nieuwe chauffeurs te vinden, blijven we dus investeren, want op lange termijn koesteren we grootse verwachtingen voor de hele Groep Magetra.” Wat rollend materieel betreft, zijn volgende investeringen gepland: 43 nieuwe trucks (15 MAN’s, 5 Mercedessen en 23 Volvo’s). De meeste daarvan zijn bestemd voor de vernieuwing van het wagenpark, maar tien trucks dienen om de vloot uit te breiden. Het gaat over 30 lichte Berger Ecotrail-opleggers (waarvan er 7 de vloot gaan vervoegen) en 20 45’ afzetlaadbakken (C35/C45) voor gecombineerd transport. Eens dit investeringsplan is uitgevoerd, zal Magetra’s wagenpark 170 motorvoertuigen, 230 opleggers en 450 afzetlaadbakken tellen. Magetra rondt trouwens de bouw af van de vierde fase van zijn opslagplaats in Eupen, wat zijn totale opslagcapaciteit op 10.500 m2 brengt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo