4D Trans wint de Truck ICT Award 2018

4D Trans (Torhout) heeft gisteren tijdens de Transport & Logistics Awards de Truck ICT Award uit de brand gesleept. De Rycke Beton en Movianto eindigden respectievelijk tweede en derde. De IT betekent in het vervoer vanzelfsprekend de software eigen aan het bedrijfsbeheer, maar ook de communicatiemiddelen tussen bedrijf en voertuigen, tussen het bedrijf en zijn opdrachtgevers. De Truck ICT Award heeft tot doel een in België gevestigde onderneming te belonen die haar eigen vrachtwagenpark beheert en een uiterst doeltreffend ICT-beleid (hardware, software en telecommunicatie) voert. Deze prijs geniet de steun van Scania, van Suivo en van Go4Logistics. Uitslag 2018

  1. 4D Trans
  2. De Rycke Beton
  3. Movianto

De winnaar in het kort 4D Trans is een piepjong en ambitieus transportbedrijf, waarvan de IT-structuur moeiteloos de vergelijking met grote bedrijven kan doorstaan. Dit getuigt van een duidelijke visie van de directie, die zich zowel in de hardware als in de software laat voelen. Dit druist min of meer in tegen de gebruikelijke gang van zaken in transportbedrijven, waar de structuren pas volgen nadat de groei werd gerealiseerd. 4D is begonnen met een stevig IT-fundament en is pas later gegroeid. Deze aanpak vereiste grootschalige investeringen zonder echt te weten of deze inspanningen zichzelf zouden terugbetalen. Het heeft 4D Trans bijvoorbeeld de mogelijkheid gegeven om aan postcalculatie te doen, een concept dat heel voorzichtig aan populariteit wint in transportbedrijven die een stuk groter zijn.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo