Axxès gaat nieuwe interoperabele OBU lanceren

Axxès en zijn technische partner Kapsch gaan samenwerken om een nieuwe OBU op de markt te brengen, voor de afrekening van tolwegen en kilometerheffingen in verschillende landen. Het is niet voor het eerst dat beide partners samenwerken. In het verleden ontwikkelden ze het Viaxxès SAT-toestel voor de kilometerheffing in België. Met vijf jaar ervaring en 200.000 uitgeruste vrachtwagens op zak, gaan ze nu een stap verder. Ze kunnen hierbij rekenen op de steun van het Duitse bedrijf Tolltickets (filiaal van Kapsch). De nieuwe OBU zal integraal voldoen aan de EETS-normen en in eerste instantie operabel zijn met de Duitse en Italiaanse tolsystemen. Hij zal dus compatibel zijn met de verschillende communicatiesystemen in diverse landen. De nieuwkomer zal in principe tegen het einde van dit jaar op de markt verschijnen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo