Eerste Awards-laureaten bekend : vier transporteurs behalen Truckveilig-label

In het kader van ‘onze’ Transport & logistics Awards worden vier Vlaamse transportbedrijven vanavond door de VSV en de Vlaamse overheid in de bloemetjes gezet met een Truckveilig-label voor hun bijzondere engagement inzake verkeersveiligheid. Met het Truckveilig-charter ondersteunen de VSV en de Vlaamse overheid transportbedrijven en vrachtwagenbestuurders die inspanningen leveren voor veiliger wegtransport. Chauffeurs en transportondernemingen die het Truckveilig-charter ondertekenen, engageren zich om jaarlijks minstens zeven zelfgekozen actiepunten na te komen. Bestuurders kunnen er bijvoorbeeld over waken dat ze voldoende fit en uitgerust achter het stuur zitten, werkgevers kunnen zorgen voor haalbare rittenschema’s en een correct onderhoud van het vrachtwagenpark. Enkele maanden na de ondertekening volgt een zelfevaluatie. Als daaruit blijkt dat ze hun engagementen in de praktijk brengen, krijgen ze het Truckveilig-label toegekend. Dat is het geval voor 50 van de in totaal 80 bedrijven en 4.412 van de 5.798 chauffeurs die vorig jaar het charter hebben ondertekend. De vier bedrijven die vanavond een Truckveilig-label ontvangen zijn :

  • Transport Joosen (Antwerpen, 200 chauffeurs) hecht een groot belang aan veiligheidsopleiding. De bedrijfsvloot is tevens uitgerust met dodehoekcamera’s, snelheidsbegrenzers tot 85 km/u en gsm-blockers;
  • Cotra (Wijnegem, 41 chauffeurs) voert interne preventiecampagnes en heeft een strikt opvolgingsbeleid voor bestuurders die bekeuringen krijgen;
  • H. Essers (Genk, 1.600 chauffeurs) behaalde een ISO-certificaat voor verkeersveiligheid en informeert werknemers via diverse kanalen over veilig verkeer;
  • Claes-Verwimp  (Lichtaart, 12 chauffeurs) organiseert extra cursussen over ladingzekering en uitzonderlijk vervoer, en herinnert klanten eraan dat rij- en rusttijden strikt gerespecteerd moeten worden.

 

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo