Jungheinrich ETV 216i, de eerste reachtruck met geïntegreerde lithium-ionaccu

Jungheinrich lanceert de ETV 216i, de eerste heftruck met intrekbare mast ter wereld die standaard met een lithium-ionaccu is uitgerust. Dit type batterij neemt weinig plaats in, wat ruimte heeft geschapen voor een nieuw design. Bij de ontwikkeling van de nieuwe heftruck heeft Jungheinrich rekening gehouden met de ideeën en wensen van zijn klanten. Resultaat: een reachtruck die de bestuurder een pak meer bewegingsvrijheid en een ‘perfect’ panoramisch zicht geeft. En dat is dan weer positief voor de gebruiksvriendelijkheid, de ergonomie en de veiligheid van de machine. De ETV 216 is erg compact en is volgens de constructeur maximaal flexibel in het magazijn, wat de productiviteit verhoogt. Maar de grote nieuwigheid van de reachtruck zijn de geïntegreerde lithium-ionaccu’s. Die onderscheiden zich van de traditionele zuur-loodaccu’s door hun opgedreven levensduur, het feit dat ze geen onderhoud vereisen en hun betere prestaties. Jungheinrich preciseert dat die kwaliteiten het rendement bij het overladen en de doeltreffendheid van de opslag kunnen verhogen. Bovendien kan de heftruck dankzij zijn erg korte laadintervallen 24 uur per dag en 7 dagen per week worden ingezet. De ETV 216i reachtruck kan ladingen van 1.600 kg tot op een hefhoogte van 10,7 meter stockeren. Lars Brzoska, Verkoopdirecteur van Jungheinrich, vertelde dat de constructeur “de voordelen van de lithium-iontechnologie in het designconcept van andere types heftrucks zou gebruiken om zo een gloednieuwe generatie machines te creëren.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo