ODTH en ShopWeDo gaan samen e-fulfilmentdiensten aanbieden

In Mechelen zijn de logistieke groep ODTH en e-fulfilmentbedrijf ShopWeDo een alliantie aangegaan. Ze bieden sinds kort samen logistieke diensten voor de e-commerce aan. Volgens Veroniek De Mulder, sinds enkele maanden CEO van ODTH, zijn beide bedrijven perfect complementair. Door hun krachten te bundelen kunnen ze onder andere beter inspelen op tenders. ShopWeDo bestaat ongeveer drie jaar geleden als fulfilmentbedrijf in de zone Mechelen Zuid. Het biedt webwinkels logistieke diensten aan zoals opslag, picking, verpakken en klaar zetten voor verzending. Het groeit snel, onder andere omdat het bestellingen tot 22.00 uur kan verwerken die ’s anderendaags geleverd kunnen worden. Een jaar geleden breidde het zijn installatie uit tot zo’n 4.000 m², maar die ruimte is nu te krap geworden. Volgens Kenny Van Paesschen, de CEO, groeit ShopWeDo bijzonder snel: “Vorig jaar steeg onze omzet met 110% tot 2,6 miljoen euro en dit jaar zal die naar verwachting groeien tot 4 à 5 miljoen. We komen daardoor plaats tekort, zeker omdat steeds meer grotere webshops belangstelling tonen”. ODTH, actief in opslag en distributie vanuit vijf vestigingen in Rumst, Willebroek en Mechelen, beschikt over de nodige ruimte. Het bedrijf van Jos De Wael was geïnteresseerd in een samenwerking met ShopWeDo omdat steeds meer klanten – die hoofdzakelijk in de B2B-sector actief zijn –  ook fulfilmentdiensten vragen. “Die expertise hebben we echter niet in huis. ShopWeDo, die in B2C-fulfilment actief is, heeft die wel”, zegt Veroniek De Mulder, sinds enkele maanden CEO van ODTH. ShopWeDo had met andere woorden ruimte nodig en ODTH know how. Volgens De Mulder kunnen beide bedrijven dan ook samen naar de markt gaan om nieuwe projecten binnen te halen. De ruimte die ShopWeDo nodig heeft, is voorhanden in de ODTH City Hub in Mechelen Zuid, op een steenworp van het bedrijf. In eerste instantie zal het er activiteiten overhevelen die geen nachtwerk en korte leveringstermijnen vereisen. “Het zijn twee verschillende manieren van picken. Daarom is het efficiënter beide flows apart te houden”, zegt Van Paesschen. Voor de uitvoering van het e-fulfilment in City Logistics doen ShopWeDo en ODTH een beroep op Werkans, een maatschappelijk project. Magazijniers die verder van de arbeidsmarkt staan, worden er opgeleid om nadien te kunnen doorstromen naar een klassieke werkomgeving.  

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo