Belangen van ‘Collectif des petits Transporteurs’ overgeheveld naar UPTR

Het ‘Collectif des petits Transporteurs’ (groepering van kleine transportondernemers), die een hevige strijd voerde tegen de invoering van de kilometerheffing, zal niet meer vertegenwoordigd worden door Fabrice Ausloos. Die heeft beslist om zich te concentreren op zijn eigen onderneming. De belangen zullen voortaan behartigd worden door UPTR. Vorige vrijdag organiseerde het ‘Collectif des Petits Transporteurs’ nog een infosessie over de toepassing van de 50 ton in Wallonië, maar Fabrice Ausloos is voortaan geen woordvoerder meer. Hij zal zich in de toekomst toeleggen op de verdere ontwikkeling van zijn eigen transportbedrijf, dat in Villers-le-Bouillet is gevestigd. De belangen van de leden zullen nu verdedigd worden door UPTR. De groepering van kleine transporteurs was geen vakbond, noch een erkende beroepsvereniging. De organisatie slaagde er evenwel in om talrijke voertuigen te mobiliseren. De blokkades van april 2016 waren hier het levende bewijs van. Volgens Michaël Reul mag deze strijdvaardigheid niet verloren gaan. Fabrice Ausloos zal nog altijd een rol spelen binnen UPTR, maar de precieze aard hiervan ligt nog niet vast. 

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo