CEVA Logistics komt voor kwart in handen van CMA-CGM

De Franse rederij CMA-CGM neemt een participatie van 25% in de groep CEVA Logistics. Ze legt daarvoor 380 tot 450 miljoen euro op tafel. Met deze transactie wil ze haar voetafdruk in de logistiek fors uitbreiden. CEVA Logistics kondigde twee weken geleden aan dat de groep naar de Zwitserse beurs trekt. Ze wil 1,1 miljard euro ophalen om de schuldenberg afbouwen en haar expansieplannen versnellen. Dat leek erop te wijzen dat de groep een zelfstandige koers zou varen. CMA-CGM profiteert van de beursgang om zich bij CEVA Logistics in te kopen. De rederij – de derde grootste ter wereld in de containervaart – heeft ingetekend op ‘convertibles’, die bij de beursgang in vaste aandelen kunnen worden omgezet. De transactie moet nog worden goedgekeurd en de beursgang moet nog tot een succes gebracht worden. Wanneer dat gebeurt, heeft de Franse groep 25% van het kapitaal in handen.  Dan krijgt ze ook twee zetels in de raad van bestuur van CEVA. “Beide bedrijven zijn overeengekomen om samenwerkingsmogelijkheden en gezamenlijke commerciële diensten te onderzoeken, volgens modaliteiten die de komende maanden worden uitgewerkt”, zegt CMA-CGM. De drie grootste aandeelhouders zijn momenteel de beleggingsfondsen van Capital Research (26%), Franklin Advisors (25%) en Apollo (22%). Na de beursgang zal hun participatie verwateren. Zij hebben een lock-up periode van 180 dagen aanvaard. De vraag is wat ze nadien met hun aandelen doen. Aan de rederij verkopen?

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo