Ford breidt zijn gamma uit met de Fiesta Van

Ford heeft beslist om een stadswagen in bestelwagenversie rechtstreeks uit de fabriek (opnieuw) uit te brengen. De Ford Fiesta Van werd voorgesteld op het salon van Birmingham, zal dus rechtstreeks in de fabriek worden geproduceerd en gehomologeerd, en kan rekenen op alle ingebouwde technologie waar ook moderne personenwagens mee zijn uitgerust. De Ford Fiesta Van vervolledigt zo het Transit-gamma, met een nettovolume van ongeveer 1 m³ en een nuttig laadvermogen van zo’n 500 kg. Dit gloednieuwe model wordt aangedreven door twee benzinemotoren (1.1 l – 85 pk of 1.0 l EcoBoost – 125 pk) en twee dieselmotoren (1.5 l TDCi 85 pk en 120 pk). Net zoals bij de Fiesta is ook de Fiesta Van met tal van rijhulptechnologieën uitgerust. Het onbetwistbare voordeel van dit soort voertuigen is dat het alle moderne technologie en het comfort van een stadswagentje heeft. De Fiesta Van is namelijk geconnecteerd (optioneel) via het SYNC 3-multimediasysteem, dat compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto. Alles wordt weergegeven op een 8 inch touchscreen. Dankzij de SYNC AppLink-functie heeft de bestuurder rechtstreeks op het grote scherm van zijn voertuig toegang tot tal van zijn smartphone-apps, met onder ander Waze, dat binnen enkele weken met iPhones en Androids compatibel zal zijn. Ford profiteert ook van het salon van Birmingham om de lancering bekend te maken van de ‘FordPass Connect’, de modemtechnologie die in zijn lichte bedrijfsvoertuigen is ingebouwd. FordPass Connect is verkrijgbaar op de nieuwe Transit Connect en op de nieuwe Fiesta Van, en biedt vakmensen de mogelijkheid om op ongeziene manier met hun voertuig in contact te staan. Het voertuig kan worden omgevormd tot een WiFi-hotspot die tot 10 toestellen kan verbinden om de chauffeur te helpen om geconnecteerd te blijven en met het SYNC 3-navigatiesysteem van Live Traffic-alarmen te genieten en technische alarmen voor zijn voertuig te ontvangen. In België komt de Ford Fiesta Van in het najaar van 2018 op de markt.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo