Fraikin heeft een nieuwe eigenaar

De Franse groep Fraikin is opgenomen in een consortium van Alcentra en Värde Partners. Die mededeling maakte een einde aan een lange periode van onzekerheid. Het was al enkele jaren geen geheim meer dat de aandeelhouders van Fraikin (waaronder de investeringsfondsen CVC Capital Partners en Eurazeo) afstand van hun aandelen wensten te doen. Er werd zelfs toenadering gezocht met de grote concurrent Petit Forestier, maar die piste liep in januari 2017 dood omdat de Franse antitrustautoriteiten bezwaar maakten. Maar dit keer is het de goede keer: FTI (de holding waaronder ook Fraikin valt) is overgegaan naar twee investeringsfondsen die samen een consortium vormen, en de nieuwe directieraad is al voor de eerste keer samengekomen onder de leiding van de CEO Pierre-Louis Colin. Fraikin is zijn actieradius intussen blijven uitbreiden en is zelfs actief in Saoedi-Arabië en nu ook in Dubai. De groep laat weten dat ze binnenkort met een strategisch transformatie- en groeiplan komt en heeft alvast haar nieuwe visuele identiteit onthuld.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo