Koopman digitaliseert Automotive Supply Chain met blockchain

Koopman Logistics Group is de eerste logistieke dienstverlener in Europa die blockchain-technologie inzet om logistieke processen in het vervoer en opslag van nieuwe en gebruikte auto’s volledig te digitaliseren. In april levert Koopman de eerste auto af waarvoor geen papieren vrachtbrief is aangemaakt. Voor Pon Logistics, de opdrachtgever van het transport, betekent dit een volledige digitalisering van het vervoer van de auto van de opslaglocatie naar de dealer.  Jon Kuiper, CEO Koopman Logistics Group: ” Blockchain maakt het mogelijk om logistieke data versleuteld op te slaan, zodat manipulatie niet meer mogelijk is. Door in de hele logistieke keten alle data van het voertuig vast te leggen, geven we onze klanten enorme mogelijkheden om het inzicht in hun keten te vergroten en hun processen te optimaliseren. Bovendien wordt zo voorkomen dat met kilometerstanden wordt gefraudeerd, een bekend probleem bij de internationale verkoop van gebruikte voertuigen. Daarnaast helpen wij de grote automobielfabrikanten waarvoor wij werken, om voor hun dealers meer inzicht te verschaffen over het daadwerkelijke moment van levering van de bestelde auto”.  

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo