MAN eTGE in juni leverbaar

Na de dieselversies stelt MAN nu eveneens zijn eerste volledig elektrisch aangedreven bestelwagen voor. De MAN eTGE heeft een autonomie tot 160 kilometer en een laadvermogen van 950 tot 1.700 kilogram, afhankelijk van de typegoedkeuring (3,5 of 4,25 ton). De eerste elektrisch aangedreven bestelwagens van MAN zullen hun debuut maken in Duitsland, Oostenrijk, België, Frankrijk, Noorwegen en Nederland. De elektrische TGE heeft een voorwielaandrijving. Er werd gekozen voor een permanent bekrachtigde synchrone motor met een maximaal vermogen van 100 kW en een koppel van 290 Nm, dat onmiddellijk beschikbaar is. In combinatie met de maximumsnelheid van 90 km/u levert dat een verbruik op van ongeveer 20 kWh per 100 kilometer. Een laadstation van 40 kW herlaadt de batterij in 45 minuten tot 80 %. Aan een wallbox met wisselstroom is de MAN  eTGE weer volledig operationeel na iets minder dan vijfenhalf uur en bij gewone netstroom (220 V AC) heeft hij ongeveer 9 uur nodig voor een volledige lading. Volgens MAN verliest de oplaadbare batterij van 36 kWh met het juiste onderhoud slechts 15 % van zijn capaciteit na tien jaar, of ongeveer 2.000 oplaadcycli. Het theoretische rijbereik van de MAN eTGE is met zijn 160 kilometer groter dan het gemiddeld aantal kilometers die LCVs in stadskernen dagelijks rijden. De MAN eTGE wordt geleverd met een navigatiesysteem, een verwarmde voorruit en een noodremhulp (EBA). Hij kan besteld worden met een standaardwielbasis en een hoog dak.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo