Snel Logistic Solutions gaat voor biodiesel

Snel Logistic Solutions rijdt voortaan met een nieuwe DAF CF op HVO-biodiesel. Dit kwam tot stand door een samenwerking tussen Snel, DAF Trucks en Brandstoffen Maes. HVO van type 2 wordt gemaakt van afval- en reststromenen niet uit levensmiddelen. Het produceert 89 % minder CO2, 33 % minder fijnstof en 9 % minder stikstof dan fossiele diesel. Bovendien hoeft er aan het voertuig geen enkele aanpassing te gebeuren om HVO te tanken. De onderhoudsbeurten en verversingstermijnen van olie blijven hetzelfde. Gert Snel, general manager Snel Logistic Solutions: “We gaan gedurende drie maanden testrijden op 100% HVO met één wagen en de uitstoot vergelijken met deze van onze 147 dieselwagens en 3 LNG-voertuigen. LNG is een alternatief, maar het blijft een fossiele brandstof. HVO geeft daadwerkelijk een oplossing voor het milieu.” Brandstoffen Maes, die een exclusief contract met de producent van deze HVO-diesel heeft, zal een tank van 10.000 liter ter beschikking stellen op het terrein van Snel Logistic Solutions. “Ook dat biedt grote voordelen. Om LNG te tanken, moeten onze voertuigen omrijden naar Veurne, de Antwerpse haven of Lokeren. Daarom zetten we ze meer in voor het vervoer naar Nederland, omdat daar het LNG-aanbod veel groter is”, aldus Gert Snel.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo