Collitax vertrouwt meer en meer op Scania

Na vergelijkende testen met andere merken koos Collitax voor de aankoop van 10 nieuwe Scania trekkers.  Collitax is een bedrijf actief in nationaal en internationaal vervoer dat in 2008 verhuisde naar de Gentse Kanaalzone. De oorsprong van het bedrijf gaat terug tot 1951 toen het bedrijf goederen vervoerde voor de Gentse marktkramers. Vandaag werkt Collitax met 61 trekkers, 4 bakwagens en 100 opleggers (platformtrailers, uitschuifbare opleggers, containerchassis, huiftrailers en boxtrailers). Collitax koos deze keer voor tien Scania R450 A4x2NA trekkers. Ze zijn allemaal voorzien van een ADR-uitrusting en zullen enerzijds ingezet worden op de tankcontainer transporten en anderzijds voor de groepagetransporten naar Frankrijk. De investering is zowel een verjonging van de vloot als een uitbreiding, en hiermee bedraagt het aandeel van Scania in de vloot 20 % (13 voertuigen). “We hebben voor deze voertuigen gekozen voor een onderhoudscontract met Scania Drongen. Scania garandeert immers met die onderhoudscontracten meer uptime”, vult Vincent Deschryver, vlootbeheerder bij Collitax, nog aan. “Daarnaast kozen we er tevens voor om onze chauffeurs een Ecodrive opleiding te laten volgen bij Scania. Naar onze mening is dat de beste manier om het volle potentieel van de nieuwe voertuigen te benutten. Tenslotte wil ik er tevens op wijzen dat ook de service van de Scania werkplaats in Drongen, waarmee we kennis konden maken met onze eerste Scania’s in het bedrijf, een belangrijke rol heeft gespeeld.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo