Daimler gaat de Duitse staat 3,2 miljard euro betalen

3,2 miljard euro. Volgens een overeenkomst die eergisteren werd afgesloten, is dat het bedrag dat Daimler en Deutsche Telekom de Duitse staat zullen moeten betalen. Dat heeft echter niets te maken met de trucks van Mercedes-Benz… Daimler is samen met Deutsche Telekom een van de aandeelhouders van het consortium Toll Collect, dat de Duitse kilometerheffing LKW-Maut int. U herinnert zich vast nog dat de invoering van die Maut tot twee maal toe is uitgesteld, tot ze begin januari 2005 eindelijk van start ging. Het juridische getouwtrek over de te lage inkomsten voor de Duitse federale overheid is nu uiteindelijk afgesloten met een bedrag dat astronomisch hoog kan lijken, maar eigenlijk grofweg overeenkomt met de inkomsten van één jaar heffingen (2,9 miljard euro in 2005, 3,3 miljard euro in 2007). Deze overeenkomst is er nu dus gekomen, slechts enkele weken voordat het veertienjarige contract tussen de federale staat en Toll-Collect ten einde loopt.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo