De transportcapaciteit daalt, de prijzen stijgen

Tijdens het eerste kwartaal van 2018 zijn de transportprijzen blijven stijgen. Volgens de Transport Market Monitor komt dit vooral door de verhoogde brandstofprijzen en doordat de ondercapaciteit van het vervoer zich doorzet. De capaciteitsindex van de TMM ging dit eerste kwartaal aan het jojoën, wat over het algemeen voor een verhoogde beschikbare transportcapaciteit zorgt. En dat was in 2018 ook zo, maar tegen eind maart zette de capaciteitsindex zich vast op een niveau dat 2,4% lager lag dan een jaar eerder het geval was. Tegelijk is de prijsindex in één jaar met 7,1% toegenomen. Rekening houdend met een verhoging van de dieselindex van 3%, denken de auteurs van het onderzoek dat de oorzaak van de prijsverhoging te vinden is in het tekort aan beschikbare transportcapaciteit en in de druk om de lonen van de chauffeurs te verhogen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo