De werkgelegenheidsvooruitzichten verbeteren nog

Volgens de derde Logistieke en Supply Chain Barometer van TL Hub, zouden in de transport- en logistieke sector meer dan 4300 jobs bijkomen, 20% meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. De portal TL Hub voert al drie jaar onderzoek naar het aantal arbeidsplaatsen die in de sector van het transport, de logistiek en de supplychain nodig zijn. Deze derde editie is gebaseerd op de antwoorden van meer dan 200 leidinggevenden en werknemers uit de sector. Werkgelegenheid scheppen

  • 64% van de logistieke spelers verwachten een groei, 29% rekent op een stabiele markt en slechts 7% voorziet een daling van zijn activiteiten.
  • 46% van de bedrijven gaat in 2018 nieuwe jobs in de logistiek creëren, 44% van de spelers in de sector zal zijn werknemersaantal op hetzelfde peil houden en 9,7% van de ondervraagden voorziet dat het zijn personeelsbestand in 2018 moet herstructureren.

Volgens TL Hub zouden die intenties zich in 2018 moeten vertalen in de creatie van 4300 bijkomende jobs in de sector. Dan moeten we natuurlijk wel nog genoeg kandidaten vinden. Het zal niemand verrassen dat de enquête van TL Hub opnieuw een tekort van gekwalificeerde kandidaten aangeeft: 80% van de ondervraagden (69,4% in Wallonië, 84 % in Vlaanderen) vindt het moeilijk om in de logistieke sector in België mensen aan te werven, vooral douanespecialisten, polyvalente logistieke medewerkers, dispatchers-planners, chauffeurs, werknemers/arbeiders voor de avond- en nachtshift en magazijniers-heftruckchauffeurs. Het is daarom des te jammer, besluit TL Hub, dat het tevredenheidspercentage in de logistieke sector met een algemene score van 78/100 beduidend hoger ligt dan het gemiddelde van de economie.    

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo