Edialux start bouw nieuw distributiecentrum in Bornem

Vandaag wordt in Bornem de eerste steen gelegd van het nieuw Europees distributiecentrum van Edialux. Montea trekt het gebouw op op de voormalige site van Beherman  langs de N16. De huidige logistieke site van de producent van oplossingen voor gewasbescherming en ongediertebestrijding – eveneens in Bornem – was te klein geworden. Edialux, de Belgische tak van de Britse Pelsis-groep, wou al een poosje verhuizen naar een ruimere locatie. Na een tender kreeg Montea het contract om het nieuwe gebouw op te trekken. De logistiek vastgoedontwikkelaar kon de Beherman-site aanbieden, die hij al in 2015 kocht. De plannen voor de bouw van het nieuwe centrum bestaan al sinds 2016. Omdat voor de producten die er gestockeerd worden, een Seveso vergunning nodig is, konden de werken pas nu beginnen. Ook was er protest van omwoners, die bezwaren hadden ingediend. Het nieuwe DC wordt dubbel zo groot als het huidige. Het wordt een gebouw op maat van 12.400 m², waarvan 960 m² voor kantoren. De investering bedraagt ongeveer 11 miljoen euro.  

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo