Inschrijvingen: een maand april vol tegenstellingen

De inschrijvingen van de trucks liggen lichtjes lager dan het niveau van april 2017. Maar wat vooral opvalt, is hoe de dynamiek tussen trekkers en motorwagens heel erg verschilt. Volgens de cijfers van Febiac zijn in april 90,7% voertuigen van minder dan 16 ton meer ingeschreven dan in dezelfde periode vorig jaar. Bij de voertuigen van meer dan 16 ton zien we voor diezelfde maand dan weer een daling van 11,4%. Als we de eerste vier maanden van het jaar samennemen, blijft het saldo toch positief, met +26,88% voor de middengamma’s en +3,68% voor de zware gamma’s. De inschrijvingen van de opleggers zetten hun opmars voort: + 31,96% in april en + 31,01% in vier maanden.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo