Mercedes-Benz neemt 100% geconnecteerde fabriek in gebruik in Brazilië

Brazilië is de plek waar Mercedes-Benz zijn meest geconnecteerde fabriek ooit in gebruik neemt. Het spreekt zelfs van een 4.0 fabriek. De nieuwe fabriek van Mercedes-Benz do Brasil wordt ingeschakeld voor de productie van het lichtere gamma. Met de hulp van een smartphone-app krijgen werknemers en managers toegang tot alle relevante gegevens met betrekking tot de assemblagelijn. Alle tools maken deel uit van een cloudnetwerk via Big Data Intelligence en garanderen op die manier snellere reactietijden in de productie. Bovendien zijn er nieuwe vorkheftrucks, uitgerust met lichtsensoren, om de stroom van materialen in de onderdelenlogistiek te versnellen. 3D-printers zorgen voor een flexibelere en goedkopere productie van onderdelen. Voor eventuele onderhoudswerkzaamheden zullen de serviceteams in de toekomst gebruik maken van headsets met verhoogde realiteit in plaats van handleidingen. Op die manier krijgen ze sneller toegang tot de gedetailleerde info over elk onderdeel. Volgens Daimler is de toepassing van Industry 4.0 op de assemblagelijn goed voor een efficiëntieverbetering van 15%. De nieuwe vestiging vermindert het aantal opgeslagen onderdelen van 53 naar 6 en de opslagtijd voor onderdelen gaat van 10 dagen naar maximaal drie dagen. In vergelijking met de oude productiemethoden is de globale logistiek nu ongeveer 20% efficiënter.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo