Piaggio en Foton gaan in Europa samenwerken

De Chinese constructeur Foton Motor heeft gisteren een strategische overeenkomst afgerond met het Italiaanse bedrijf Piaggio. De twee gaan samen een aanbod lichte bedrijfsvoertuigen voor de Europese markt uitwerken. Foton Motors, de grootste Chinese constructeur van lichte bedrijfsvoertuigen, startte zijn Europese strategie in 2016, toen het samen met Piaggio een ontwerpakkoord afsloot. De Italiaanse constructeur, die bekend staat voor zijn Ape op drie wielen, produceert sinds 1992 een kleine bestelwagen, de Porter, die het destijds samen met het Japanse Daihatsu heeft ontwikkeld. Piaggio heeft een fabriek in Pontedera bij Pisa, waar de bedrijfsvoertuigen in kwestie in de toekomst zouden worden gemaakt. Het gamma zou zich rond een pick-up en een bestelwagen van 1,5 ton ontwikkelen en gebaseerd zijn op de huidige Foton-modellen. Maar zoals vandaag de dag betaamt, zou het ontworpen zijn om leveringen voor de laatste kilometer te verzorgen. Het zou ons dan ook niet verbazen mochten de twee partners zelfrijdende voertuigen gaan ontwikkelen, zeker gezien Foton onlangs de eerste vergunning heeft verkregen om hiervoor testen op Chinees grondgebied uit te voeren.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo