Salon We Are Transport: Volvo Trucks legt het accent op alternatieve brandstoffen

Volvo Trucks heeft beslist om tijdens het salon We Are Transport, dat op 1, 2 en 3 juni in Brussels Expo plaatsvindt, voertuigen op alternatieve brandstof in de kijker te zetten. Op de stand van de constructeur zullen we onder andere een Volvo FE met lage laadhoogte kunnen bekijken die op CNG rijdt (foto) en een Volvo FH op LNG. De eerste is in de eerste plaats ontworpen voor toepassingen met korte rijcycli en voor veelvuldig starten en stoppen, zoals bij vuilnisophaling en lokale distributie. Hij heeft een Euro 6-motor van 9 l op gecomprimeerd aardgas en een automatische versnellingsbak. De tweede rijdt op vloeibaar aardgas en biedt, afhankelijk van de constructeur, dezelfde prestaties, rijpatronen en zuinigheid als de dieselmodellen van Volvo. Maar dan wel met een CO2-uitstootniveau dat, afhankelijk van de gekozen brandstof, 20 tot 100% lager ligt. Het vermogen van de nieuwe Volvo FH LNG en Volvo FM LNG is 420 of 460 pk, met een autonomie van 1000 km. Een voertuig dat geschikt is voor zwaar transport over lange en middellange afstand.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo