Van Moer opent nachthub in Arendonk

Met een nieuwe hub in Arendonk, op een boogscheut van de hoofdzetel van zijn dochterbedrijf mermans-Van Houdt, beschikt Van Moer Logistics nu over een alternatief voor het vrachtverkeer in en rond de Antwerpse haven. Deze nachthub kwam tot stand in samenwerking met de Vlaamse overheid en Port of Antwerp. Hij is van toepassing voor containers en trailers die van of naar de deep-sea terminals of aanliggende magazijnen met 24/5’ service vervoerd moeten worden en de service is ook van toepassing voor collega transporteurs. De nachthub fungeert tijdens de daguren als distributie- en collectiepunt voor containers en trailers die ‘s nachts voor klanten gehaald of gebracht moeten worden van of naar de Antwerpse deep-sea terminals of aanliggende magazijnen en zal vooral dienst doen voor cargo vanuit Eindhoven, Krefeld, Duisburg en Mönchengladbach langs de E34. Tijdens de nachturen verzorgt de vloot van Van Moer Logistics het eigenlijke transport. Volgens eigenaar Jo Van Moer speelt dit initiatief zodoende in op de voordelen die de nacht te bieden heeft op vlak van congestievermijding en wordt er tevens bijgedragen tot het vermijden van de congestie zelf voor vrachtverkeer, maar ook voor het privévervoer. Daarom geniet dit project de steun van het Vlaams Gewest en van de haven van Antwerpen. Voor elke euro die de havenbesturen investeren in deze projecten, investeert ook Vlaanderen een euro. Managing Director Port & intermodal Logistics Dennie Lockefeer: “We richten deze dienst voornamelijk naar verladers en collega transporteurs. Door de garantie van 100% gehaalde container closings winnen onze klanten in tijd en middelen, waardoor ze hun eigen wagenpark efficiënter kunnen inplannen. Zo dragen zij onrechtstreeks bij tot één van de mobiliteitsoplossingen voor de congestieproblematiek.” Op termijn wil Van Moer dergelijke nachthubs openen langs de drie hoofdaders van het Vlaams wegennetwerk. “Richting Brussel kunnen we onze eigen hub in Vilvoorde gebruiken, maar richting Gent zijn we op zoek naar een geschikte partner”, wist Dennie Lockefeer ons te vertellen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo