Volvo-trucks en Volvo-auto’s waarschuwen elkaar in het verkeer

Met de nieuwe cloudservice Connected Safety kunnen Volvo-trucks en Volvo-auto’s elkaar automatisch waarschuwen als er zich gevaarlijke verkeerssituaties voordoen. Volvo Trucks komt met een eigen versie van de Connected Safety service die door Volvo Cars in 2016 werd geïntroduceerd. Connected Safety is ontwikkeld om meldingen te sturen naar voertuigen in de buurt wanneer een chauffeur de waarschuwingslichten activeert. Beide bedrijven (waarvan het Chinese Geely hoofdaandeelhouder is) delen veiligheidsgerelateerde gegevens tussen hun respectieve clouds. Trucks en auto’s kunnen voortaan elkaar waarschuwen voor mogelijke gevaren. “De uitgebreide samenwerking tussen verschillende partijen is een van de belangrijkste factoren voor meer veiligheid op de weg. Een voertuig dat bij slecht zicht stilstaat langs de weg, kan van achteren worden aangereden met alle ernstige gevolgen vandien. Als alle chauffeurs van auto’s en trucks in de buurt op tijd een melding ontvangen, kunnen ze hun snelheid minderen, hun rijstijl aanpassen aan de verkeerssituatie en een aanrijding voorkomen. Als meer voertuigen real-time informatie delen over de verkeerssituatie, wordt het risico van ongevallen kleiner. Met Connected Safety zetten we de deur open naar de toekomst, met de hoop dat meer voertuigfabrikanten gaan meedoen”, zegt Carl Johan Almqvist, Traffic and Product Safety Director bij Volvo Trucks. Op de lange termijn kan de cloudservice worden uitgebreid met aanvullende veiligheidsverhogende functies.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo