A12 wordt echte snelweg in Londerzeel-Zuid en Aartselaar

Vlaandereen maakt 90 miljoen euro vrij om de A12 ter hoogte van Londerzeel en Aartselaar lokaal in te graven en om kruispunten te vervangen door compacte op- en afrittencomplexen. “Zo wordt de A12 stap voor stap omgebouwd tot een volwaardige autosnelweg”, zegt minister Ben Weytrs. “Er zijn nu concrete plannen klaar ter waarde van € 90 miljoen en het studiewerk voor de rest van de A12 tussen Brussel en Antwerpen is opgestart. De werken in Londerzeel starten in 2021, in Aartselaar wordt gemikt op 2022. Er wordt al vele jaren gepraat over de ombouw van de A12, maar nu krijgt het project voor het eerst concreet vorm”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts.  Ter hoogte van Londerzeel en Aartselaar wordt de A12 lokaal ingegraven. In Londerzeel heeft het Agentschap Wegen en Verkeer een voorontwerp klaar voor de herinrichting van de kruising van de A12 met de Kerkhofstraat en de Londerzeelse steenweg. De A12 zal daar over een afstand van 800 meter deels ingegraven worden. Die werken starten in 2021. In Aartselaar zijn de plannen minder gevorderd. Daar wordt de 3,3 km lange strook van aan de Terbekehofdreef/Atomiumlaan tot net voorbij het kruispunt van de Bist/Langslaarsesteenweg ook deels ingegraven ter hoogte van de kruispunten. In de plaats van de kruispunten komen er telkens compacte op- en afrittencomplexen. Hier mikt men op 2022. Op langere termijn bestaan er ook plannen voor een op- en afrittencomplex voor Londerzeel-Noord, de aanpassing van de A12 boven de Vilvoordsesteenweg (N211) in functie van uitzonderlijk vervoer, het ongelijkgronds maken van het kruispunt ‘Duvel’ tussen de A12 en de Veurtstraat en de aanleg van een verkeerswisselaar van de A12 met de N16 en de N17.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo