Bertschi opent logistieke hub voor plastics in Antwerpse haven

Bertschi heeft zopas een nieuwe ‘plastics hub’ van ruim 25.000 m² ingehuldigd op de Antwerpse rechteroever. Het is een onderdeel van de 80.000 m² grote Antwerp Zomerweg Terminal (AZT) die de Zwitserse groep een jaar geleden aankocht. De hub dient voor op- en overslag van kunststoffen die vanuit overzeese fabrieken – onder andere in de VS – in bulkcontainers worden aangevoerd. De hub, die al enkele weken operationeel is, heeft een capaciteit van 20.000 ton. De installaties bestaan onder andere uit twee kantelplatforms om 20- en 40-voet deepsea bulkcontainers te ledigen in Europese 30-voet dry bulk containers. Deze dienen voor de opslag van de plastics. Er worden dus hiervoor geen vaste, verticale silo’s gebruikt. Volgens Hans-Jörg Bertschi, CEO en voorzitter van de Bertschi Group biedt deze oplossing een groot voordeel: de 30-voetcontainers dienen immers zowel voor de opslag als voor het transport. Hierdoor kan een overslagoperatie vermeden worden, wat goed is voor de integriteit van het product en voor de kosten van de supply chain. Ook wordt de CO2-voetafdruk verminderd omdat het vervoer gemakkelijker intermodaal wordt georganiseerd. De Antwerp Zomerweg Terminal (AZT) beschikt over een spoorterminal, die echter ruim vijftig jaar oud is. Die wordt afgebroken en vervangen door een modernere terminal. De site ligt naast de bestaande installatie van de groep in de haven.  

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo