CityDepot stopt in Brugge

Op 1 juli stopt CityDepot zijn activiteiten in Brugge. Het bedrijf was er sinds 2015 actief, maar de volumes bleven te laag. “Het potentieel was er onvoldoende”, zegt An Vercaemst, medeoprichter en bestuurster van het bedrijf voor duurzame stadsdistributie aan de Krant van West-Vlaanderen. CityDepot belevert vooral handelszaken en kantoren, maar in Brugge zat het potentieel meer bij de horeca. Die sector behoort minder tot de doelgroepen van het distributiebedrijf, dat sinds drie jaar een dochter van bpost is. Een woordvoerster van bpost bevestigt het nieuws. “De volumes waren in Brugge niet voldoende groot om het verderzetten van de activiteiten te verantwoorden. Ook bleek in die stad de markt niet rijp genoeg”, zegt ze. “Het is een markt in beweging en bpost blijft wel in het concept geloven”. CityDepot had in Brugge maar één werknemer. Die blijft in Gent in dienst. CityDepot is actief in Hasselt (de bakermat), Antwerpen, Gent, Leuven, Brussel, Luik, Charleroi, Namen en Waver.  

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo