De VW-fabriek van Hannover heeft de 500.000ste T6 geproduceerd

Volkswagen Commercial Vehicles laat weten dat het zijn 500.000ste T6 heeft geproduceerd. Het model – een Multivan – is in de fabriek van Hannover van de band gerold. Sinds dit gamma in maart 1956 werd uitgebracht, zijn er zo’n 8,8 miljoen Transporters gefabriceerd. De T6 heeft meer dan 30 nationale en internationale prijzen in de wacht gesleept (zoals Family Car of the Year, Green Van of the Year, Auto Trophy for best van, Best Cars 2018, …). De productie van de 6de generatie van de Transporter ging drie jaar geleden van start en vindt in twee fabrieken plaats: die van Hannover voor de modellen Multivan, California, Kombi, Caravelle en Transporter, en de fabriek in Poznan in Polen voor de modellen Kombi, Caravelle, Transporter, pick-up. Vorig jaar produceerde Hannover 175.290 en Poznan 33.137 T6’s. Een stijging van de totale productie met 4,5% tegenover het jaar voordien, dat zelf ook al een recordjaar was.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo